Wat heb je nodig:
- 4 zoetzure appels
- 2 eetlepels jam<
- 2 eetlepels rozijnen
- 20 gram boter
- een theelepel limonade siroop
- een appelboor
Materialen
- alluminiumfolie
|
Zo maak je het:
- Schil de appels, boor het klokhuis eruit (je hebt even hulp nodig)
- Vul de appel met rozijnen, jam, boter en een piepklein beetje kaneel.
- Schenk wat limonade siroop op de vulling.
- Vouw elke appel in aluminiumfolie.
- Laat de gevulde appels in een voorverwarmde oven op 180°C. (hete luchtoven 160°C) in 20 minuten gaar worden
|
|
Wat heb je nodig:
- 2 eieren
- kopje melk
- oude boterhammen
- beetje kaneel
- beetje honing
- beetje boter
|
Zo maak je het:
- Breek het ei in een schaal. doe de honing erbij en klop het door elkaar.
- Doe daarna ook de melk en de kaneel erbij
- Snijd de korstjes van het brood en snijd de boterham in een driehoek.
- Leg de boterhammen in de schaal met het mengsel en keer ze steeds weer om.
- Zet een koekenpan op het fornuis en smelt de boter erin
- Leg de boterhammen in de koekenpan
- Bak ze aan beide kanten goudbruin en knapperig
|
|
Wat heb je nodig:
- 1 appel
- 4 eetlepels muesli
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 4 eetlepels honing
- 4 dl. yoghurt
|
Zo maak je het:
- Schenk de sinaasappelsap over de muesli.
- Snijd of rasp de appel in kleine stukjes
- Schep de appel met de honing en de yoghurt door de muesli
|
|
Wat heb je nodig:
- blokje kaas
- halve tomaat
- mayonaise
Materialen
- prikker met vlaggetje
|
Zo maak je het:
- Het stammetje van de paddestoel is een dobbelsteentje kaas.
- Leg een tomaat op het stammetje en prik het vast met een prikkertje.
- Maak met de mayonaise witte stippen op de paddestoel
|