Home Naar WieZijnWij

Hoi, ik ben Jimmy

Ik ben geboren op: 5 februari 2001

Hoera, 5 jaar !!

Ik heb 3 broers
Ze heten: Ronald, Kevin en Vincent
Dit vind ik leuk om
op school te doen:

Buiten spelen en knutselen
Dit vind ik het leukste dier:
Onze vogel Joepie.
De mooistekleuren:
Oranje en Rood

Ik word blij van:

Als de zon opkomt.

Ik word verdrietig van:

Ruzie

Dit maakt mij boos

Als mijn kleine broertje aan het t.v. scherm zit.

Ik ben bang van:
Lekker om te eten:

Spruitjes met piccalily,
Goulash met rijst en macaroni.
Donderdag 18 mei:
Dit is mijn huis met mijn familie

Goulash met rijst

Dit heb je nodig:
(voor 6 personen)

1-1 1/2 kilo rundvlees
3 à 4 uien
3 paprika's
Een grote bak champignons
500 gram gesneden prei
1 dubbel bakje magere spekreepjes
3 zakjes goulashmix of saus.
marinadekruiden en een vleugje rode peper.
500 gram rijst of meer.

Zo maak je het:

1. Kruid het gesneden rundvlees met marinadekruiden en zout en peper
2. Bak het bruin en voeg de uien toe,wat water toevoegen en het geheel ca 2 tot 21/2 uur laten sudderen
3. Voeg vervolgens de magere spekreepjes toe en een kwartiertje later de gesneden paprika champignons en prei.
Meng het geheel goed door.
5. Ondertussen het water van de rijst opzetten, voorzien van 2 bouillonblokjes.
6. De saus in een maatbeker met water vermengen i.p.v. in een pan, dan gaat het niet klonteren
Bij het vlees schenken en een klein kwartiertje zachtjes laten pruttelen
7. Als de goulash te dun is door teveel vocht, verdikken met of gekookte aardappel of een plak peperkoek (dan kan het zijn,
dat het naar stoofvlees gaat smaken i.p.v. goulash),
crême fraiche of een ander bindmiddel.
8. Rijst afgieten en even in gesloten pan laten staan.
Dan opdienen en de goulash erover heen schenken.

Smullen maar.

Macaroni van Jimmy

Dit heb je nodig:
(voor 6 personen)

1 pak macaroni
2 bouillonblokjes
2 zakjes macaronimix
1 kilo gehakt of kipfilet
1 grote bak champignons
2 uien
1 paprika
1 dubbel pak magere spekreepjes
2 zakken Italiaanse groentemix
1 zak gesneden prei

Zo maak je het:

1. Kipfilet of gehakt kruiden, dan bakken of rul bakken.
2. Spekjes en uien toevoegen
3. Macaroni koken in bouillonblokken.
4. Bij het vleesmengsel de champignons en groente toevoegen en naar believen
bijkruiden, als laatste de mix toevoegen en goed omroeren
6. Er kan eventueel nog een blikje tomatenpuree aan toegevoegd worden
7.Het geheel in een vergiet uit laten lekken,
omdat het anders te nat is met een deksel erop, om de warmte te bewaren.
8. De macaroni afgieten en afspoelen met warm
water en goed uit laten lekken.
9. een klontje boter in de pan doen en de
macaroni met de mix in een pan door elkaar roeren.
10.Je kunt er op je bord kaas over strooien
als je daar van houd en er komkommer,
augurken en uitjes bij eten.

Smullen maar.


Donderdag 18 mei:
Ik zet mijn vriendje Rafik op de foto
Naar WieZijnWij Home