Home Naar WieZijnWij

Hoi, ik ben Juf Yvonne

Ik ben jarig op:
25 augustus.

(net als juf Lies)
Ik heb 1 zusje. Ze heet Brigitte

Dit ben ik.
Ik woon samen met George
en ik heb 3 kinderen

Micha, Ilja en Naomi
(Kerstmis 2005)
Dit vind ik de leukste dieren:

Onze 4 poezen:
Jazzy, Kinky, Salsa en Yuppie

Jazzy

Yuppie

Salsa

Kinky
Dit vind ik het leuk om
op school te doen:
Voorlezen en met jullie praten
Mijn hobby's:
Fotograferen, lezen, op vakantie gaan,
het in huis en in de tuin gezellig maken
en natuurlijk onze website bijhouden
Ik vind het ook leuk om te:
Dansen, tennissen en snorkelen
De mooiste kleuren:

roze en oranje

Ik word blij van:

Zon, zee, vakantie

Dit vind ik niet leuk:

Heel veel regen en poetsen.

Dit maakt mij boos:
Mensen, die oneerlijk zijn en mensen,
die zich overal mee bemoeien.

Ik ben bang van:

Héle grote dikke vette spinnen
en vliegtuigen, die niet goed landen.

Lekker om te eten:

Gevulde kipfilet met mosterdsaus

(voor 6 personen)

Dit heb je nodig:

  • 2 sjalotjes
  • 6 dunne bosuitjes
  • 6 kipfilets van 150 gram
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 royale plakken ardenner ham
  • 2 dl gevogelte fond
  • 1/8 liter slagroom
  • zout, peper
  • 1 eetl. vloeibare honing.
  • 6 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 dl calvados (hoeft niet)

Zo maak je het:

  • Bosuitjes schoonmaken en op lengte van de kipfilet snijden.
  • Bosui in ca. 3 minuten beetgaar koken
  • Filets tot ca 1 cm. van de rand insnijden en open slaan
  • Hak de sjalotjes en knoflook heel fijn en roer er de pesto doorheen.
  • Smeer elke filet in met een beetje mosterd en het pesto mengsel. Bewaar de rest van de mosterd voor de saus.
  • Druk de filets dicht en bestrooi ze met peper.
  • Rol elke filet in een plakje ham en zet dat eventueel vast met een prikker. Leg ze naast elkaar in een ingevette passende ovenschaal
  • Druppel er 3 eetlepels olie over.
  • Zet de schaal eventueel afgedekt weg tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de filets in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin Keer ze halverwege en bedruip ze af en toe met het vet.
  • Haal de filets uit de oven en houd ze warm onder aluminiumfolie
  • Giet de fond en de calvados in een pan. Laat het wat inkoken.
  • Voeg honing, mosterd en slagroom toe en laat nog even inkoken. Gebruik eventueel een allesbinder
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Serveer de saus bij de kipfilets.

Lekker met krieltjes.

Kerstomaatjes uit de oven

(voor 4 personen)
Een bijgerecht, lekker snel klaar

Dit heb je nodig:

  • 400 gram kers( tros) tomaatjes
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2/3/ eetl. basilicumolie
  • zeezout, versgemalen peper
  • 2 eetl. grof gesneden basilicum

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C in een ovenschaal.
  • Sprenkel de azijn en basilicumolie erover en bestrooi met zout en peper.
  • Schuif de schaal in de oven en verwarm de tomaatjes ca. 10 minuten, tot ze openspringen.
  • Bestrooi de tomaatjes met de basilicumblaadjes.

Lekker bij vis, vlees en wild.


2006


Februari 2006

Weekje Cannes

Antibes
Wil je meer foto's zien, klik hier

Carnaval 2006


5 april 2006 : Barcelona, Parc Guell

Barcelona, Sagrada familia

Barcelona
Wil je meer foto's zien, klik dan hier

Pasen 2006


Klaar voor de paasbrunch.

Flip de Beer is weer in "het bad" geweest
en weer helemaal schoon.

Als ze de kans krijgen gaan de poezen
bij Flip liggen

Pjoeehh, daar word je slaperig van

13 mei:
In de tuin bloeit er al heel veel
De paarse rododendron staat in knop.

Vergeet me nietjes

Yuppie bestudeert de kikker in de vijver.

14 juni:
In de tuin bloeien de rozen

De knoppen zitten vol met luizen.
Gelukkig vinden mieren dat lekker.

Irissen in de vijver,

En waterlelies.

Juni 2006: Weekje Japan.
Yokohama

Tokyo.
Wil je meer foto's zien, klik dan hier
Naar WieZijnWij Home