Home Naar WieZijnWij

Hoi, ik ben Phoenix

Ik ben geboren op:
24 april 2000

Ik heb 1 broer
Hij heet: Aschwin
Dit vind ik leuk
om op school te doen:
Buiten spelen en computeren
Dit vind ik het leukste dier:

Een vis
De mooiste kleuren:

Wit en Groen

Ik word blij van:

Ijsjes

Ik word verdrietig van :

Ruzie

Dit maakt mij boos:

Als iemand mi slaat

Ik ben bang van:

Storm

Dit vind ik lekker
Chickenwings
Het recept komt nog

En superlekker is:
Roti (Surinaams)
Ik vind roti eten het lekkerst.
Juf Yvonne weet niet hoe ze het moet maken, daarom ga ik het haar samen met mijn moeder leren

Woensdag 12 april:

Juf Yvonne komt roti maken

Eerst de bloem in een kom doen

Water erbij en kneden maar. Dat is zwaar werk

�imen, de mama van Kadir komt kijken met Berat
Zij wil ook roti leren maken

De aardappels zijn gekookt en worden geprakt.

Even bakken in de pan en daarna
weer af laten koelen

Ondertussen maak ik balletjes van het deeg.

Die balletjes maken we plat.
Ongeveer net zo groot als een klein schoteltje
Dan doen we er een grote eetlepel van de
geprakte aardappel in en vouwen het deeglapje weer dicht.

Dan maken we de deegbal weer
zo plat als een pannenkoek en bakken hem op een
speciale plaat
Die plaat heet een tawa

Eerst zonder olie aan twee kanten droogbakken
en daarna nog aan twee kanten met olie.
Klaar!!


En dit hoort bij de roti
Kippenboutjes met aardappelen, kerrie
en nog veel meer.

Eet lekker

De roti doop je in de saus met het vlees.
Roti en alles wat daarbij hoort eet je met je handen.
Dan proef je meer.
Juf Yvonne weet nu precies hoe ze roti
moet maken. Ze heeft er wel 40 gebakken

Roti:
(Voor ongeveer 30 stuks)

Dit heb je nodig:

2 kg zelfrijzend bakmeel
Lauw water
14 aardappels

Dit hoort bij de roti

Stukjes kippenbout met gekookte aardappel
gebakken ui en knoflook
in een saus van kippenbouillon,
massala (Surinaamse kerrie), ketjap,
tomatenpuree,vetsin en atjnimoto
En als groente: Kouseband of boontjes roerbakken
met knoflook en een uitje.

Zo maak je het

1. Aardappels koken, prakken tot puree en af laten koelen.
2. Bloem in een grote schaal doen en beetje bij beetje lauw water erbij schenken en kneden tot het een soepel deeg is.
3. Balletjes rollen van het deeg (een stukje kleiner dan een tennisbal)
4. De balletjes plat maken, zo groot als een klein schoteltje
5. Een grote eetlepel van de geprakte aardappel in het midden van het deeglapje leggen en goed dichtvouwen.
6 Het deegballetje (met de aardappels erin) weer voorzichtig uitrollen tot een ronde platte lap. (Hoe groter de deegbal hoe groter de roti.)
7 Een koekenpan verhitten, zonder olie en de roti en twee kanten droogbakken.
Daarna nog een keer met olie bestrijken en nog een keer bakken.

12 mei: zelfportret

Zaterdag 13 mei:
Onderlinge wedstrijden bij Longo.
We doen wilde dieren na en ik krijg een medaille!

Donderdag 18 mei:
Ik zet mijn vriendje Maceo op de foto.

Donderdag 18 mei:
Dit is mijn huis met mijn familie

Klik: Ik zet mijn vriend Kadir op de foto.

Vrijdag 19 mei: ik maak een foto van mijn broer
Hij is aan het oefenen voor de musical.

Fijne vakantie allemaal! Ik ga straks naar groep 3

Naar WieZijnWij Home