Home Recepten - Index

Hapjes


Siciliaanse gehaktballetjes

(Recept uit Italië)

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 2/3 kopje broodkruimels
  • 3 el melk
  • 1/3 kopje geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 grote ui fijngesneden
  • 3 el vers gesneden basilicum
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ca. 500 gram gehakt
  • 2 el gehakte geroosterde pijnboompitjes

Zo maak je het:

  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Broodkruim met melk mengen, 5 minuten laten staan.
  • Daar de kaas, uien, basilicum, ei, knoflook enpeper naar smaak doen.
  • Goed mengen.
  • Daarna gehakt, pijnboompitjes en zout naar smaak toevoegen.
  • Weer goed mengen en hier balletjes van maken.
  • Op bakpapier leggen en in de oven in 30 minuten gaar roosteren.
  • Serveren met tomatensaus eventueel met pasta
  • maar ook lekker met stokbrood als tapas.

Kerstzakjes van Senna:


Wat heb je nodig:

  • Gehakt
  • Groenten, bijv. komkommer, ui, paprika en wortel
  • Kruiden, peper en zout.
  • Boter om te bakken.
  • 1 pak bladerdeeg.
  • 1 doosje tandenstokers.
  • folie of bakpapier
  • 1 ei

Zo maak je het:

  • Eerst alle bladerdeegplakjes laten ontdooien.
  • Het gehakt rul bakken, kruiden erbij en een gesnipperd uitje.
  • Alle groenten erbij doen. Laat het niet te zacht worden.
  • Het moet een stevige bite zijn.
  • De bladerdeeg in 4,4 kantjes snijden en er in het midden het gehaktmengsel leggen.
  • Alle punten naar binnen vouwen en met een prikker vastzetten.
  • Een ei klutsen en daar de zakjes mee bestrijken.
  • Zet ze met genoeg ruimte in de voorverwarmde oven van 220 °C.
  • Ongeveer 15 à 20 minuten, maar kijk tussendoor eventjes
  • Als ze mooi goudbruin zijn is het klaar.

Thaise hapjes van Boat
Casinohapjes

Wat heb je nodig:

  • Wit casinobrood
  • gehakt.
  • kruiden, peper en zout
  • 1 ei

Zo maak je het:

  • Brood in 4 stukjes snijden.
  • Gehakt bakken en kruiden.
  • Gehakt op het brood doen.
  • door een losgeklopr ei halen.
  • Dan de hapjes frituren.

Thaise hapjes van Boat
Uienringen

Wat heb je nodig:

  • Uien
  • Gogi poeder (toko winkel)

Zo maak je het:

  • Uien in ringen snijden.
  • Door de gogipoeder halen en daarna frituren.

Thaise hapjes van Boat
Thaise loempia

Wat heb je nodig:

  • Loempiavellen<
  • Bamigroenten
  • Fijne mie(toko)
  • stukjes kippenvlees

Zo maak je het:

  • Het kippenvlees, de bami en de fijne mie roerbakken
  • Dan het mengsel op een loepia vel leggen.
  • Oprollen en daarna frituren.

Kaasbroodjes van Sinisa

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 500gram verse roomkaas (Turkse winkel)
  • 250 gram boter<
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • Ongeveer 400 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • sesamzaadjes

Zo maak je het:

  • 400 gram bloem met boter in kleine stukjes snijden.
  • Goed kneden.
  • Daarna doe je er 3 eidooiers, kaas en bakpoeder bij.
  • Alles heel goed met elkaar mengen.
  • Op een plaat een beetje bloem strooien.
  • Het deegmengsel uitrollen tot ongeveer 1 cm.
  • Met een ronde vorm maak steek je de kaasbroodjes uit.
  • Elk kaasbroodje smeer je in met een beetje geklopt ei
  • Er boven strooi je nog sesamzaadjes.
  • Nu de broodjes in een voorverwarmde oven 23 minuten bakken.

Cevapcici van Sinisa

Wat heb je nodig:

  • 500 gram gehak
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook ( fijn gesneden)
  • zout en peper naar smaak
  • vegeta (joegoslavische kruiden ( turkse winkel)
  • olie om te bakken

Zo maak je het:

  • Alle ingrediënten meng je heel goed samen
  • Alles ongeveer 2 uur in de koelkast laten staan.
  • Met natte hand maak je kleine rolletjes van het mengsel
  • Als het gehakt aan je handen blijft plakken, maak ze danweer opnieuw nat
  • Bak de rolletjes in de olie op een matig vuur.

Gebakken appels van Sinisa

Wat heb je nodig:

  • 5 of 6 zure appels
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 3 eetl. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml melk
  • beetje zout
  • olie om te bakken
  • kaneel en suiker

Zo maak je het:

  • Schil de appels en snijd ze dan in dunne plakjes.
  • In een kom doe je de eieren, de suiker, de vanillesuiker en wat zout.
  • Goed mengen
  • Doe er nu de bloem en de melk er doorheen
  • Alles goed mengen.
  • Daarna de appelschijfjes (ongeveer 5 voor 5 stukjes) door het mengsel halen en in de olie aan beide kanten goudbruin bakken
  • Als ze klaar zijn strooi je er een beetje kaneel met suiker op.

Couscouskoekjes met tutti frutti

Voor ongeveer 12 koekjes
Dit heb je nodig:

  • 150 tuti frutti
  • 75 gram cous cous
  • 50 gram hazelnoten
  • 4 eetlepels honing

Zo maak je het:

  • Laat de tutti frutti even weken.
  • Maak de cousvous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat het afkoelen.
  • Hak de tutti frutti en de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
  • Meng de cous cous en de honing hierdoor en kneed met je handen koekjes van dit mengsel.
  • Bak de koekjes nu in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Groente Bhaji's
(een indiase groentesnack)

Dit heb je nodig:
(voor ongeveer 10 stuks)

  • 50 gram wortel
  • 50 gram courgette
  • 1 ui
  • citroen
  • 2 eieren
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel komijnenpoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels olie

Zo maak je het:

  • Schrap de wortels schoon en rasp ze in de lengte.
  • Was de courgette en schrap deze met schil ook in de lengte.
  • Snijd de ui doormidden in dunne ringen.
  • Pers een eetlepel sap uit een citroen.
  • Kluts de eieren. Meng de bloem, de komijn, het bakpoeder, de citroensap en de eieren tot een beslag.
  • Voeg de wortel, courgette en ui toe en roer het allemaal goed door.
  • Verwarm de olie in de pan en laat telkens een eetlepel van het beslag in de pan glijden Bak de Bhaji's aan twee kanten<
  • Lekker met chilisaus of met yoghurt- komkommersaus.

Zalmrolletjes
(Ca 40-50 stuks)

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gerookte zalm (grote plakken)
  • 200 gram monchou of andere roomkaas
  • 1 el oregano
  • 1 el peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Zo maak je het:

  • Laat de roomkaas zacht worden en vermeng deze goed met de oregano, knoflookpoeder, peterselie en paprikapoeder.
  • Leg 2 grote stukken folie op een werkvlak.
  • Verdeel naast elkaar, de plakken zalm tot 2 rechthoeken van ongeveer 15 cm breed en 25 a 30 cm lang.
  • Verdeel het roomkaasmengsel over beide zalmrechthoeken.
  • Rol met behulp van de folie de zalm in de lengte op en draai de uiteinden van de folie goed dicht.
  • Leg de rollen minimaal 1 uur in de vriezer om op te stijven (half bevroren blijven het bij het snijden mooie rondjes).
  • Snij de half bevroren rol in plakjes van ongeveer 1 cm en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Tip: Zalmrolletjes zijn ideaal om in te vriezen. Goed verpakt zijn de grote rollen tot 2 maand houdbaar.
  • Leg een rol, voor het aansnijden, 30 minuten in de koelkast.
  • Snij de rol in plakjes en verdeel over één of meer borden.
  • Laat de zalmrolletjes, afgedekt met huishoudfolie, verder ontdooien en op kamertemperatuur komen.

Gevulde eitjes van Jarod

Dit heb je nodig:

  • 10 eieren
  • peper en zout
  • mayonaise
  • Hollandse garnalen (bakje van 250 gram)

Zo maak je het:

  • Eieren hard koken (10 minuten)
  • Eieren door de lengte snijden en eigeel eruit halen.
  • Eitjes op een schaal leggen.
  • Eigeel fijn prakken en mengen met de mayonaise, peper zout en garnalen.
  • Eieren met het mengsel vullen.

Eet smakelijk

Gebakken kippenpootjes van Jarod

Dit heb je nodig:

  • Kippenpootjes
  • Peper en zou
  • citroen

Zo maak je het:

  • Kippenpootjes kruiden met peper en zout en citroen
  • De kruiden er goed in laten trekken!
  • Daarna bruin bakken in de pan.

Eet smakelijk.

Recepten - Index Home